Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Το "ντέρμπι αιωνίων" στο μικροσκόπιο


Οι δύο ομάδες είχαν παρόμοιες διατάξεις αλλά διαφορετικούς τρόπους ανάπτυξης. Ο Παναθηναϊκός δούλεψε με τα άκρα, ενώ ο Ολυμπιακός είχε δημιουργό στο χώρο του κέντρου τον Ιμπαγάσα.
 Απολάμβανε πάντως τη θέση του στον άξονα και ήταν λιγότερο αποτελεσματικός όταν χρειάστηκε να παίξει πιο μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο.
 Ήταν το αστέρι και ο παίκτης που έφτιαξε το πρώτο γκολ. Ο Μιραλάς είχε επίσης καλό ματς, με ανεξάντλητη ενέργεια στα πλάγια και καλές ενέργειες με τη μπάλα στα πόδια του.
 Ο πιθανότερος λόγος που έγινε αλλαγή ήταν πιθανότατα το ότι είχε τρέξει πάρα πολύ και είχε κουραστεί. Ο παίκτης στο απέναντι άκρο, ο Ριέρα, είχε μικρότερη συμμετοχή στο ματς. Δεν ήταν σταθερός δημιουργικά ενώ αντιμετώπισε προβλήματα με τον Βύντρα στις προωθήσεις του τελευταίου.
 Ο Ζιλμπέρτο είχε καλό παιχνίδι, ήταν ο "υπεύθυνος" για τον περιορισμό του Φουστέρ. Τα άκρα του Παναθηναϊκού ήταν απογοητευτικά, ο Λέτο έκανε λίγα πράγματα με τη μπάλα στα πόδια του, ενώ ο Νίνης είχε μερικές καλές κούρσες αλλά και καλή συνεργασία με τον Βύντρα.
 Σε γενικές γραμμές, ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει ένα σετ πλάνο παιχνιδιού υπό τις οδηγίες του Φερέιρα, σε σύγκριση με την παρουσία του Νιόπλια στον πάγκο.
 Στο "Καραϊσκάκης" η στρατηγική ήταν να βγάλουμε τη μπάλα στις πτέρυγες και να απειλήσουμε μετά με κάποια σέντρα. Το πλάνο αυτό δεν δούλευε πάντα σωστά, αλλά τουλάχιστον υπήρχε ένα πλάνο.
 Με το προηγούμενο καθεστώς στον πάγκο, όλοι περίμεναν από τους παίκτες να κάνουν κάποια ωραία ατομική ενέργεια κοντά στην αντίπαλη περιοχή, σε μία εποχή όμως που οι Λέτο, Νίνης, Σισέ και Λουίς Γκαρσία έδειχναν ανίκανοι να δημιουργήσουν.
 Το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν η επιθετική διάθεση που έδειξαν και οι δύο ομάδες, ειδικά όταν το ματς ήταν στο 1-1. Συχνά, κρίσιμα ματς όπως αυτό χαλούν επειδή και οι δύο προπονητές φοβούνται την ήττα, όμως και οι δύο προπονητές πρέπει να πάρουν τα εύσημα για το γεγονός ότι προσπάθησαν να κατακτήσουν τους τρεις πόντους.
 Με τη διαφορά πλέον στους δέκα πόντους, δεν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να πλησιάσει στη βαθμολογία τον Ολυμπιακό και για αυτό μπορούμε να πούμε ότι είναι το πρώτο αποφασιστικό αποτέλεσμα τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου